Cornelis Vrolijk logo
ImprintDisclaimerContact

Over ons

Cornelis Vrolijk is een familiebedrijf, opgericht in 1880 door Frank Vrolijk als haringhandel te Scheveningen. In 1950 werd het bedrijf door zijn oudste zoon, Cornelis Vrolijk, voortgezet in IJmuiden. De rederij en de handelsmaatschappij waren begin van de vorige eeuw gericht op de haringvisserij op de Noordzee. In de jaren zestig deed de hektrawler haar intrede en werden er tevens nieuwe conserveringsmethoden voor onze visserij geïntroduceerd. Hiervoor kwamen er diepvriesinstallaties en vriesruimen aan boord zodat de vis direct uit zee ingevroren kon worden. 

De vangst van makreel en horsmakreel in Europese wateren opende de wereldmarkt. Daardoor consumeren dagelijks miljoenen mensen een gezonde eiwitrijke maaltijd. Een groot deel van onze vangst is al ruim 30 jaar bestemd voor de Afrikaanse en Aziatische markt.

Inmiddels staat de vijfde generatie aan het hoofd van Cornelis Vrolijk. Onze belangrijkste activiteiten zijn nog steeds de visserij en de handel in pelagische vissoorten. Samen met onze dochtermaatschappijen Jaczon BV in Scheveningen, France Pélagique SAS in Frankrijk en het in Engeland gevestigde North Atlantic (Holdings) Ltd, beschikken wij over een vloot moderne vriestrawlers.

Naast de pelagische visserij, exploiteren wij een innovatieve kottervloot en zijn wij actief in de logistieke- en transportsector met drie moderne reefer schepen. In IJmuiden en Scheveningen exploiteren wij vrieshuizen voor de opslag van onze bevroren vis.

Ons bedrijf heeft ruim 600 medewerkers; zo'n 100 mensen aan de wal en ruim 500 bemanningsleden op zee.